Skip to main content

Podiumkunst Collectief Muz!nder

Mirjam is één van de drijvende krachten achter Podiumkunst Collectief Muzinder. In 2013 was ze betrokken bij de oprichting van dit bijzondere collectief. Haar grootste wens, als fluitiste samenspelen in klein verband, combineert ze hier met haar administratieve rol achter de schermen. Muzinder is een breed georiënteerd collectief van podiumkunstenaars, dat vanuit een klassieke achtergrond thuis is in verschillende muzikale disciplines.
In wisselende samenstelling en stijl biedt Muzinder concerten en klein muziektheater, en werkt zij op maat voor verschillende opdrachtgevers.

Mirjam speelt op dit moment in meerdere projecten van Muzinder.
Zo neemt zij de fluitpartij voor haar rekening in het nieuw gecomponeerde stuk ‘LAIS een Liedcyclus’ van Annette Kruisbrink voor zang, fluit, cello en gitaar.
LAIS is een eigentijdse muzikale voorstelling geïnspireerd op 12 LAIS (korte verhalen op rijm) zoals die in de 12e eeuw zijn opgetekend door Marie de France.

In ‘RATS- een muzikaal verteltheater’ speelt Mirjam altfluit.
RATS is een voorstelling voor volwassenen over (on)macht, verantwoordelijkheid, keuzes, en het bespelen van je omgeving, gebaseerd op de oude sage van de Rattenvanger van Hamelen. De voorstelling is geschreven voor verteller, altfluit en piano.

De programma's ‘Ecos de Sefarad’: een programma met sefardische (joodse) muziek voor zang, fluit en gitaar, en 'Tonadillas & Tapas': Een warmbloedig Spaans/Zuid-Amerikaans concertprogramma, worden nog regelmatig geprogrameerd in kamermuziekseries.

Voor concerten of meer info over Muzinder kijk je in de concertagenda of op www.muzinder.nl